MUSIESCOLA
TrobadamusicalEscolar
MUSIESCOLA és molt més que diverses trobades musicals i artístiques on participa alumnat i professorat d’Educació Primària provinents de centres de quasi totes les comarques valencianes.
Musiescola és una experiència educativa i artísticomusical que naix de la iniciativa del professorat de música, que amb il·lusió i entusiasme, dediquen tots els seus esforços per a dur a terme un projecte de convivència musical escolar. Es concreta en diverses trobades d'alumnat d'educació primària, on tot allò relacionat amb la música te cabuda dalt i baix de l'escenari.
vídeos i fotos
AIXÍ VA SER LA II TROBADA MUSIESCOLA
En aquesta segona edició MUSIESCOLA va dissenyar un programa basat en la música i les emocions, que ha estat la temàtica de la trobada; i ho ha fet mitjançant diverses actuacions de Percubody, batucades, cançons de Rock en valencià i el Musical «El món de les emocions».
Es tractaven d'actuacions col·laboratives entre diversos centres i alumnes de diferents edats, i es realitzaren en dos espais diferenciats de la localitat de Tavernes de la Valldigna. A més, també es realitzà una cercavila amb diverses agrupacions instrumentals: batucades i xirimiters; i dos tallers musicals on va participar tot l'alumnat i professorat assistent: un flashmob i diferents balls coregràfics on gaudirem ballant junts 1500 participants.
Com a cloenda de la Trobada d'aquesta edició cantàrem tots junts l'estrena de la cançó «Emociona't» realitzada per a l'ocasió per Juanjo Bataller. amb la col·laboració de l'alumnat guanyador del concurs «Escrivim una cançó», ja que igual que el curs passat els alumnes realitzaren el logo de la trobada, en aquesta ocasió han escrit la lletra de la cançó.
Així doncs, els centres participants hem pretés d'aquesta manera fer un treball divulgatiu, obrint de nou les portes de l’escola i les de les aules de música, i eixir al carrer per a donar a conèixer la nostra tasca i la importància que li correspon a la música i a l'educació musical per a una formació integral dels/les alumnes.
Amb tot això trobem el resultat del treball continu i diari de les emocions i la música a l'aula, on el més important va ser el procés realitzat amb la intervenció des de l’àmbit soci-afectiu i emocional en l’alumnat, responent a l’objectiu de combatre el fracàs escolar, millorant tant la vessant acadèmica, com la personal.