MIQUELET 00
MIQUELET 00

press to zoom
MIQUELET 06
MIQUELET 06

press to zoom
MIQUELET 01
MIQUELET 01

press to zoom
MIQUELET 00
MIQUELET 00

press to zoom
1/16

ELS PREMIS MIQUELET GUARDONEN  A MUSIECOLA PEL SEU TREBALL SOBRE LA MÚSICA COM A EINA PEDAGÒGICA.

La Societat el Micalet va celebrar anit dia 30 de Novembre de 2019 la 32ª edició del tradicional lliurament dels seus guardons anuals, els Premis Miquelet.

El guardó Enric Soler i Godes d'experiències pedagògiques ha estat per a MUSIESCOLA per tractar-se d'una experiència nascuda de l'entusiasme, la il·lusió i l'esforç del professorat de música d'escoles públiques en valencià de les diferents comarques, que duen a terme al llarg de sis cursos consecutius estes jornades. Un treball col·laboratiu i intercentres que culmina amb unes trobades anuals de convivència musical escolar que enguany se celebraran a Tavernes de la Valldigna, Algemesí i Castelló de la Ribera.

És una proposta pedagògica amb els objectius ben seqüenciats, estimulant, participativa, integradora, innovadora i creativa que fa de les arts, de la música, de l'expressió corporal i de les danses de diverses cultures un mitjà per a treballar a l'escola les emocions i valors com l'ecologia, l'amistat, la tolerància, la pau i la igualtat de gènere.

Els guanyadors de les diferents categories, avaluades pels jurats d'aquesta edició, van ser Vicent Sanz i Pérez per "La música del Ball dels Espies". "Origen, característiques i Expansió", Premi Joan Coromines d'investigació filològica, històrica o cultural; Adrián Novella per "Els Nuvis", Premi Micalet de Teatre; "Musiescola", Premi Enric Soler i Godes, d'experiències pedagògiques; i el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló per "Castelló republicà, arquitectura i urbanisme (1931-1936)", Premi Institut Obrer de València, de temàtica relacionada amb el republicanisme, el valencianisme i el moviment obrer.

El Micalet va reconèixer també La Muixeranga de València amb el Premi Difusió del Patrimoni Cultural, i a sis alumnes de l'Institut Musical Giner amb el Premi Estudis Musicals.